VSV erkend door Britse vakbond Solidarity Trade Union (STU)

erkenningvsvdoorSTU1Tijdens een bijeenkomst vandaag in het Vlaams parlement hebben vertegenwoordigers van de erkende Britse vakbond Solidarity en van de Vlaamse Solidaire Vakbond VSV, die werd opgericht op 11 juli 2011, officieel een erkenningsacte ondertekend, die bepaalt dat de VSV erkend wordt als Vlaams filiaal door ‘Solidarity’.

De erkenningsacte werd ondertekend door Patrick Harrington, secretaris-generaal van Solidarity, en Rob Verreycken, voorzitter van de VSV.

Beide organisaties bevestigen het respect voor elkaars autonomie en bestuursorganen. Tegelijk aanvaardt de VSV de Vlaamse afdeling van Solidarity te worden, terwijl Solidarity erkent dat alle kandidaten die de VSV voordraagt voor deelname aan de sociale verkiezingen ook volwaardige erkende kandidaten van Solidarity zijn.

erkenningvsvdoorstu2Met de erkenning door Solidarity op zak zal de VSV volgend jaar in alle Vlaamse provincies kandidaten voordragen voor deelname aan de sociale verkiezingen in de bedrijven. De verouderde Belgische wet geeft daarvoor een monopolie aan ABVV, ACV en ACLVB; met de Britse erkenning op zak wil de VSV trachten dat monopolie op basis van de Europese rechten en vrijheden aan te vechten en te doorbreken. Het is voor het eerst dat een in het buitenland erkende vakbond kandidaten zal voordragen voor deelname aan de sociale verkiezingen in België.

De VSV gaf ook zijn mening over het sociaal-economische luik van de regering-Di Rupo. ‘Dit is een anti-Vlaamse belastingregering waarvoor de Vlaamse werknemers de factuur zullen betalen’, zo klonk het. ‘ Het opnieuw concurrentieel maken van de Vlaamse bedrijven, van het grootste belang voor de Vlaamse werknemers, blijft achterwege. Heilige huisjes als de geldstroom naar Wallonië, de kostprijs van immigratie en asiel en de geldstroom naar zuilvakbonden en zuilmutualiteiten blijven onaangeroerd. Een echte aanpak van het bankenprobleem ontbreekt: terwijl onze ratings dalen omdat de banken miljardenwaarborgen kregen, gaat men over de noodzakelijke splitsingen en reguleringen ‘een studie bestellen’… Hoe sneller deze regering verdwijnt, hoe beter.’

De VSV stond ook stil bij de grote vakbondsbetoging van 2 december. ‘De drie monopoliebonden willen hun militanten alleen een dagje vrijaf aanbieden via een voormiddagwandelingetje door Brussel’, zo klinkt het. ‘Die grote vakbondsbetoging noemen wij even nutteloos als ongeloofwaardig: de drie Belgische monopoliebonden zullen wel de laatsten zijn, die een anti-Vlaamse belastingregering onder leiding van hun politieke vrienden van de PS écht in de problemen willen brengen…’

erkenningvsvdoorstu3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: