VSV betoogde in Vilvoorde tegen politiek racisme van ABVV – ACV – ACLVB en ABVV’er Karel Gacoms

Vandaag protesteerde de Vlaamse Solidaire Vakbond (VSV) in Vilvoorde tegen de politieke discriminatie die bedreven wordt door het ABVV en zijn topman Karel Gacoms, die daar zijn kantoor heeft.

We leven in een vrij land waar deelname aan verkiezingen vrij zou moeten zijn zonder dat mensen bespioneerd, vervolgd, bedreigd en gestraft worden omdat ze uitkomen voor hun mening.Maar dat is nu net wat het ABVV en Karel Gacoms wél doen: zij bespioneren, vervolgen, bedreigen en straffen mensen die ervoor kiezen bij de verkiezingen op een lijst van de Vlaams-nationale partij Vlaams Belang te staan.

De politieke racist Karel Gacoms verklaarde onlangs in De Standaard dat die schandalige praktijken voor hem nog niet snel genoeg gaan. Dat mensen die werkloos zijn niet meteen zonder genade aan de deur getrapt worden, ergert hem blijkbaar. En dat is dan de vakbondsbons die hypocriet beweert dat hij opkomt voor de belangen van de ‘kleine man’…

Om te protesteren tegen dit schandalige politieke racisme kwam de VSV vandaag op straat. De ramen van het kantoor werden beplakt met slogans; een spandoek werd ontrold; pamfletten werden uitgedeeld. Het woord werd gevoerd door voorzitter Rob Verreycken en door Kamerlid voor Vlaams Belang en Vilvoordenaar Filip De Man.

Gacoms zelf kwam discussiëren met de actievoerders en krabbelde terug: volgens hem werden zijn woorden ‘verdraaid door De Standaard’, en had hij ‘enkel de nationale leiding gevraagd om ofwel de statuten toe te passen ofwel met de uitsluiting te stoppen’. Een rechtzetting wilde Gacoms echter niet naar De Standaard sturen, en hij wilde ook de brief niet laten zien: zijn verklaringen zijn dan ook weinig geloofwaardig. Voor ons is Karel Gacoms een politiek racist, tot hij ervoor zorgt dat de uitsluitingen ophouden.

De VSV eist:

+ stopzetting van de discriminatie tegen Vlaams-nationalisten door de politieke racisten van het ABVV zoals Karel Gacoms;

+ afschaffing van het monopolie van ABVV-ACV-ACLVB op het indienen van kandidatenlijsten voor de sociale verkiezingen;

+ afschaffing van de 200 miljoen euro belastinggeld die ABVV&Co jaarlijks in hun eigen zak steken als ‘administratiekost’ voor de uitbetaling van werkloosheidsgelden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: