Hof van Cassatie vindt discriminatie OK – sluit aan bij de VSV

De Vlaamse Solidaire Vakbond VSV neemt akte van de uitspraak van de rechtbank over het uitsluiten van Vlaams Belangers door de traditionele vakbonden.  Gisteren raakte bekend dat het ACV leden mag uitsluiten die bij verkiezingen opkwamen voor het Vlaams Belang. We willen hier graag toch een en ander nuanceren.

Om te beginnen is het niet zo dat het Vlaams Belang tégen de vakbonden is. De Vlaams-nationalistische partij stelt zich wél terecht vragen bij sommige praktijken: bijvoorbeeld bij het feit dat de vakbonden bevoegd zijn om werkloosheidsuitkeringen uit te betalen, en daar bovendien nog ruim 200 miljoen euro van de overheid voor krijgen, zogezegd als “werkingskosten”. Er bestaat al een instelling die perfect in staat is om (veel goedkoper) de werkloosheidsuitkeringen uit te betalen, namelijk de Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen.

Het ACV heeft er bovendien geen enkel probleem mee dat één van hun leden lijsttrekker is voor de extreem-linkse PVDA. Dé enige reden voor het uitsluiten van Vlaams Belangers door de traditionele kleurbonden kan dus enkel hun Vlaamsgezindheid zijn. Want laat ons niet vergeten dat de drie traditionele vakbonden allemaal extreem Belgicistisch zijn.

De traditionele vakbonden zijn bovendien zogezegd tegen discriminatie, maar politieke discriminatie is  duidelijk geen probleem. Nochtans is discriminatie op basis van politieke overtuiging bij wet verboden, vraag dat maar na bij Jozef De Witte van het CGKR.

Wij van de Vlaamse Solidaire Vakbond willen dan ook alle Vlaams-nationalisten oproepen om de ouderwetse traditionele vakbonden de rug toe te keren en te kiezen voor ons, het enige Vlaams-nationalistische alternatief. Wij strijden mee tegen de monopoliepositie van de traditionele vakbonden en voor eerlijke en open sociale verkiezingen, want wat is de meerwaarde van sociale verkiezingen als men enkel kan kiezen tussen drie belgicistische kleurvakbonden?

We raden trouwens iedereen aan om rechtlijnig te zijn en dus ook de belgicistische deelorganisaties van het ACW en co te verlaten en te kiezen voor Vlaams-nationalistische alternatieven zoals het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds. Een overtuigde Vlaams-nationalist hoort niet thuis bij deelorganisatie zoals de CM en het Socialistisch ziekenfonds, zoveel is ondertussen wel duidelijk.

Om misverstanden te vermijden willen we er nog op wijzen dat de Vlaamse Solidaire Vakbond een niet-partijgebonden, onafhankelijke vakbond is die alle Vlaams-nationalisten wil verenigen over de partijgrenzen heen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: