Vakbondsmilitanten stemmen rechts

Verheugend nieuws uit Frankrijk: bij de Europese verkiezingen van 25 mei stemde 42 % van de arbeiders, 38 % van de bedienden en 37 % van de werklozen op het Front National van Marine Le Pen. De Parti Socialiste van zittend president Hollande haalde respectievelijk 8 % (!), 16 % en 14 % van de stemmen. Het ziet er dus naar uit dat de Franse socialisten hun volkse basis kwijt zijn aan de nationalisten. Wat nog interessanter is: het marketingbureau IPSOS peilde naar het kiesgedrag van vakbondsleden. De resultaten zijn verrassend: 33 % van de leden van Force Ouvrière (socialistisch) stemde FN, bij het CFTC (christelijk) is dat 29 %, bij de CGT (communistisch) 22 %, bij het CFDT (afscheuring CFTC) 17 % en bij Solidaire, dat aanleunt bij het extreem-linkse Front de Gauche, 27 %.

Een vergelijkbare peiling voor de laatste verkiezingen in ons land hebben we niet gevonden, maar uit een onderzoek van de K.U.Leuven uit 2007 blijkt dat er toen evenveel arbeiders voor het Vlaams Belang als voor Sp.a – Spirit kozen. Het Franse onderzoek toont in ieder geval aan dat arbeiders, bedienden en werklozen die al dan niet lid zijn van een vakbond bereid zijn voor een nationalistische of identitaire partij te stemmen, als die partij zich ook duidelijk afkeert van het mondialisme, dat de officiële ideologie is van de Europese Unie en dat verantwoordelijk is voor het multiculturalisme en de opeenvolgende financiële crisissen. Het is tenslotte de gewone werkmens die als eerste de klappen van dit falende mondialisme mag opvangen, middels verloederde volksbuurten, besparingen, inleveringen en ontslagen.

Het rechtse stemgedrag bij vakbondsleden in Frankrijk doet de vraag rijzen of de tijd niet rijp is om ook bij onze zuiderburen een nationalistische vakbond op te richten. Indien goed georganiseerd kan deze een tegengewicht vormen tegen de linkse vakbonden en eventueel – dromen is niet verboden! –  Solidarnosc-gewijs het anti-volkse regime uitdagen. Het is misschien de enige mogelijkheid die ons nog rest om de werkelijke stem van het volk te laten horen.Produisons Francais

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: