ABVV betoogde tegen het geweld in Gaza.

Afgelopen zondag betoogde het ABVV, samen met een hele resem andere linkse en extreem-linkse clubjes, tegen het geweld in Gaza. Los van het thema van de betoging, stelt zich de vraag of het de taak is van een vakbond om te betogen tegen mistoestanden in een ver buitenland. Volgens de Vlaamse Solidaire Vakbond is de eerste taak van een vakbond toezien op de belangen van de werknemers. Een Vlaamse vakbond verdedigt dus bij voorkeur de belangen van de Vlaamse werknemers. Maar de tijd dat het ABVV zich uitsluitend bekommerde om het eigen werkvolk is al lang voorbij. Sinds de jaren ’70 en ’80 sluit het zich aan bij manifestaties die allerlei uiteenlopende thema’s bevatten; uiteraard allemaal linkse thema’s. Eén van de meest geliefkoosde thema’s is natuurlijk gastarbeiders, tegenwoordig migranten genoemd. Zo steunde het ABVV alle initiatieven tegen een bepaalde partij, zogezegd om te strijden tegen racisme en fascisme.

Maar het zou het ABVV sieren moest er eens een rondvraag gehouden worden bij haar eigen leden. Wat zouden die denken van de multiculturele samenleving? Zijn zij wel zo blij met een buurt die volledig overspoeld wordt door Noord-Afrikanen? Vinden zij het leuk om een moskee naast de deur te krijgen? Hoeveel ABVV’ers zouden er al eens voor het Vlaams Belang of de N-VA gekozen hebben? Waarom laten meer en meer leraren zich verzekeren tegen geweld en diefstal? Hoeveel leden van het ABVV zouden al eens het slachtoffer zijn geweest van multicultureel geweld in het openbaar vervoer, in het ziekenhuis, bij het bedelen van de post of bij de brandweer?

Voor de VSV is het zo klaar als een klontje: inzake de multiculturele ‘samenleving’ verdedigt het ABVV – en bij uitbreiding geen enkele traditionele vakbond – hoegenaamd niet de belangen van de arbeidende Vlaming. Het kan het ABVV geen moer schelen dat het geld langs ramen en deuren wordt weggegooid om al die ‘nieuwkomers’ te ontvangen. Het interesseert hen niet dat veel van die ‘nieuwkomers’ niet naar hier komen om te werken, maar om rustig te genieten van gratis dopgeld of een leefloon. Het interesseert hen ook niet dat de autochtone Vlaamse werker dat allemaal moet betalen. Nog minder liggen ze er van wakker dat er onder al die migranten van de eerste, de tweede of de derde generatie knettergekke aanhangers zijn van een gevaarlijke godsdienst. En het interesseert het ABVV helemaal niet dat de autochtone Vlaamse bevolking binnen – laat ons zeggen – honderd jaar vervangen zal zijn door een bevolking van voornamelijk Afrikaanse oorsprong. Heeft de gemiddelde vakbondsmilitant, heeft het gemiddelde vakbondslid daar werkelijk om gevraagd?

Als het ABVV en de andere bonden met hun slappe humanisme écht de belangen van de Vlaamse werknemers hadden willen verdedigen, dan hadden ze van bij het begin het been stijf moeten houden tegen het verschijnsel gastarbeid. Dan zouden ze nooit betoogd hebben voor, maar tégen de multiculturele samenleving. Dàn zouden ze pas de Vlamingen achter zich hebben gekregen!  Dàn pas zou de Vlaamse bevolking ontwaakt zijn uit haar lethargische slaap en de vitaliteit weergevonden hebben om zich te verzetten tegen de misdadige immigratiepolitiek van de opeenvolgende regeringen!

Maar dàt moest nu eenmaal voorkomen worden…

 

Links in actie tegen het eigen volk.

Links in actie tegen het eigen volk.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: