Vlaming, laat u niet bedotten door het ACW!

Het ACW (nu beweging.net) stelt alles in het werk om de belastingbetaler (u en ik dus) te laten opdraaien voor het bedrag van ongeveer 1,5 miljard euro dat de beweging aan de ARCO-coöperanten schulding is. Het ACW claimt dat het onvoldoende middelen heeft om zelf dat bedrag op te hoesten. Dat dit een flagrante onwaarheid is werd al voldoende aangetoond, maar het is wel interessant om ons over volgende vraag te buigen: hoe rijk is het ACW nu eigenlijk?

Door een total gebrek aan transparantie valt dit moeilijk te berekenen, maar dankzij sporadische lekken kunnen we toch een tipje van de sluier oplichten: zo heeft ACW-voorzitter Develtere in zijn eigen magazine ‘Visie’ verteld dat Dexia en Arco “een bliksem op ons huis is, maar we hebben nog huizen genoeg”. Dat ze huizen genoeg hebben mag u trouwens best letterlijk nemen: zo bezitten ze bijvoorbeeld luxehotels in Frankrijk en Zwitserland. In Brugge, Gent en Hasselt bezitten ze dan weer meerdere historische panden. Daarbovenop bezitten ze ook meerdere vakantiehuizen.

In verschillende kranten stond vorig jaar dat ze een commercieel contract hebben bij Belfius voor 1,1 miljard(!) euro. Bedenk dat we niet weten hoeveel geld er bij andere binnen- en buitenlandse banken geparkeerd is. Enkel en alleen al de intresten die het ACW jaarlijks binnenrijft uit die geldsommen zijn duizelingwekkend.

Met deze informatie kunnen we alleszins concluderen dat het ACW een schatrijke organisatie is, die wel degelijk in staat is om de ARCO-coöperanten te vergoeden. acw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: