VSV solidair met de dokwerkers

Men kon er niet naast zien: de betoging van vorige week donderdag in Brussel, die ontsierd werd door zware rellen. Velen wijzen met beschuldigende vinger naar de Antwerpse dokwerkers, maar ondertussen duiken er her en der filmpjes op die een andere waarheid aan het licht brengen. Op de beelden is te zien hoe gemaskerde jongeren, die in de verste verte niets met havenarbeid hebben te maken, auto’s en verkeerslichten vernielen. Een dokwerker wist op de Antwerpse regionale televisiezender te vertellen dat ze plots werden aangevallen door kereltjes uit de Marollen die bewapend waren met messen, ijzeren staven en honkbalknuppels. Dit onder het toeziende oog van de Brusselse politie, die niet ingreep.

Het ziet er dus naar uit dat de Antwerpse havenarbeiders, buiten enkele heethoofden, geen schuld treft. Wij zelf kennen in ieder geval geen enkele dokwerker die de auto van een andere werkmens zou beschadigen. Integendeel: de dokwerkers zoals wij ze kennen hebben weliswaar een grote mond, maar een gouden hart. Ruwe bolsters met een blanke pit, die geen onrechtvaardigheid dulden. Terloops willen wij hier onze bewondering uitdrukken voor hun vastberadenheid in het verzet tegen de plannen van de Europese Commissie die de Wet Major op de helling zetten. Dat verzet durft al eens ruw te zijn, maar liever dit dan slaafse onderwerping aan de plannen van een niet-democratische overheid (de EU en co.). Zoutpilaren die zagen en klagen maar zelf niet in actie schieten zijn er trouwens al genoeg.

Toch hopen wij dat de dokwerkers nadenken over hun verdere acties en dat ze zich niet laten opjutten door anarchisten en extreem-links. Dit janhagel doet slechts alsof ze solidair zijn met de dokwerkers; in werkelijkheid jagen ze hun eigen agenda na. De extreem-linkse herrieschoppers waarvan sprake zijn trouwens dezelfden die nog méér vreemdelingen naar ons land willen halen door de grenzen nog méér open te zetten. Wat kan het hén schelen of de schepen in onze havens nu behandeld worden door de respectievelijke scheepsbemanning of door de eigen havenarbeiders? Dat ze daarmee eigenlijk de doeleinden van de EU en van het grootkapitaal dienen, zien ze niet eens in. Wij kunnen ons moeilijk inbeelden dat veel dokwerkers daarmee akkoord gaan. Maar wij twijfelen er in ieder geval niet aan dat het gezonde verstand wel zal zegevieren en dat het anarchistische en extreem-linkse zootje er wordt uitgetrapt.

One Comment on “VSV solidair met de dokwerkers

  1. Pingback: De andere waarheid | Golfbrekers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: