Persbericht n.a.v. de aangekondigde stakingen

De aangekondigde stakingen tegen de federale regering van Michel I zijn, net zoals de vorige, politieke stakingen. Dat wil evenwel niet zeggen dat de traditionele vakbonden geen punt hebben.

Het is inderdaad zo dat de slinger op het gebied van flexibilisering van de werknemers te ver is doorgeslagen. Dat hoeft eigenlijk niet te verbazen, aangezien de huidige minister van werk, Kris Peeters, een voormalige topman van Unizo is. We willen bij deze dan ook duidelijk afstand nemen van zijn overdreven flexibiliseringsbeleid. Werken moet leefbaar blijven. Eén dag op voorhand je werkrooster voor de dag erna krijgen bijvoorbeeld is gewoonweg onwerkbaar. Werkgevers mogen trouwens ook best wat flexibeler zijn.

Bovendien vrezen we dat de flexibilisering van de 38-urenweek door werkgevers misbruikt zal worden om werknemers te verplichten overuren te presteren op die momenten waarop veel werknemers liever verlof nemen. Zo denken we meteen aan de luchtvaartsector, waar de piekperiode tijdens de zomerperiode valt. Niemand werkt echter graag tijdens die periode.

We maken ons bovendien grote zorgen over de kosten van de asielopvang. Uit recente cijfers is gebleken dat de asielcrisis reeds anderhalf miljard euro heeft gekost, en die kosten zullen nog hoger oplopen. We blijven van mening dat men de vluchtelingen beter kan opvangen in de eigen regio, en bij deze willen we er nog eens op wijzen dat de schatrijke golfstaten nog steeds weigeren vluchtelingen op te vangen. De verontwaardiging over dit feit blijft tegenwoordig echter uit.

We willen van de gelegenheid nogmaals gebruik maken om de Vlaamse regering op te roepen om de onwettige (volgens de Raad van State!) en asociale Turteltaks af te schaffen. Bestaande belastingen verhogen of nieuwe belastingen uitvinden om schuldenputten uit het verleden te dempen zijn geen goede noch duurzame oplossingen, integendeel. De Vlaamse regering zou beter werk maken van de afbouw van de miljardentransfers van Vlaanderen naar Wallonië, in plaats van telkens weer opnieuw de koopkracht van de gewone Vlaming te raken met allerlei belastingverhogingen.

Over deze onhoudbare transfers zwijgen de traditionele vakbonden echter nog steeds in alle talen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: