Brusselse PS’ers horen thuis in de gevangenis, niet in het parlement

We zijn hier in Vlaanderen en België al het één en ander gewend wat betreft corruptie en graaicultuur (herinner u de Agusta-affaire in een niet zo ver verleden en recent de schandalen rond de intercommunales). Maar niemand had durven denken dat onze politici het zou aandurven te stelen van de allerzwaksten in onze samenleving: de daklozen.

Wie het boek “L’Etat PS: de maffia aan de macht” destijds gelezen heeft wist het wel al langer: rood is rot aan de andere kant van de taalgrens. Maar door het systeem van cliëntelisme (het verlenen van diensten aan (potentiële) kiezers door een politicus tijdens diens politiek mandaat) en vriendjespolitiek kon de Parti Socialiste decennialang ongestoord haar gang gaan.

Na het uitbreken van de schandalen rond Publifin en de intercommunales dacht iedereen dat we het ergste wel gehad zouden hebben. Helaas blijkt het allemaal nog veel erger te zijn dan we ooit hadden durven vermoeden. Door het uitbreken van de schandalen rond daklozenorganisatie SamuSocial kwam iedereen te weten dat Brussels burgemeester Yvan Mayeur en OCMW-voorzitster Pascale Peraïta jarenlang royale zitpenningen opstreken, vaak voor vergaderingen die zelfs nooit hebben plaatsgevonden.

Mayeur, de vleesgeworden arrogantie, was verontwaardigd. Verontwaardigd over het feit dat zijn gegraai was uitgelekt naar de buitenwereld. Je moet maar durven. Mayeur heeft duidelijk geen greintje ethisch besef in zich.

Als het goed is mag het trouwens ook gezegd worden: het siert de Sp.a dat ze deze keer eens niét op de knieën zijn gegaan voor hun zusterpartij, maar toch eindelijk eens consequent zijn geweest en dus niet meer in de Brusselse regering zitten. Helaas heeft Open VLD wél weer voor de postjes gekozen en blijven ze dus wél in de Brusselse regering.

19029296_1548281828517800_5460598362903872772_n
Over Onkelinckx, Mayeur, Paraïta en anderen kunnen we kort zijn: deze “mensen” horen thuis in de gevangenis. Het zijn geen socialisten, het zijn gewoonweg criminelen van de laagste soort. Beterschap hoeven we alleszins nog lang niet te verwachten: de nieuwe burgemeester van Brussel, Philippe Close, beschikt over maar liefst 21 mandaten…

Eén partij lacht ondertussen in het vuistje en dat is de marxistische PTB. Die partij wordt slapend rijk. Benieuwd wat dat gaat geven bij de komende verkiezingen.

(afbeelding: de mandaten van Philippe Close)

One Comment on “Brusselse PS’ers horen thuis in de gevangenis, niet in het parlement

  1. Fout in jullie artikel: het gaat om het Brusselse stadsbestuur en niet de regering. Spa zit niet meer in het stadsbestuur, maar wel nog in de regering en in 7 andere Brusselse gemeenten.

    Groeten

    Maarten Bijnens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: