Federale begroting: knip-en plakwerk

Ook met een centrumrechtse regering is het duidelijk: diepgravende, structurele hervormingen doorvoeren is in dit onland gewoonweg onmogelijk. Deze begroting is daar opnieuw een zoveelste bewijs van.

Er worden opnieuw diverse taksen en belastingen ingevoerd, met als frappantste voorbeeld de suikertaks die ook voor steviaproducten zal gelden. Stelselmatig nieuwe belastingen invoeren is trouwens ook één van de ziektes van dit land.

In plaats van koudweg nieuwe belastingen in te voeren, zou men beter besparen op gebieden zoals de massa-immigratie. De onophoudelijke toevloed van gelukzoekers kost ons ruim een miljard (!) euro per jaar. Onze federale regering zou beter een voorbeeld nemen aan het asielbeleid van landen zoals Polen en Hongarije.

Besparen kan ook door uit het onzinnige klimaatakkoord van Parijs te stappen. Uiteraard zijn we bezorgd over het milieu, en moet men uitstoot van allerlei milieuonvriendelijke gassen tegengaan, maar de huidige klimaathysterie gaat enkele bruggen te ver. Het heffen van allerlei milieutaksen zal een eventuele klimaatverandering niet tegengaan.

Men zou ook de subsidiekraan voor onzinnige instanties zoals UNIA moeten terugdraaien, en niet opdrijven, zoals onlangs nog werd gedaan. Zulke oïkofobe instellingen zijn totaal overbodig.

Het is duidelijk dat de CD&V een uitstekend partijtje blufpoker heeft gespeeld door al een hele tijd een vermogensbelasting te eisen. Nu zijn ze akkoord gegaan met een symbolische vermogensbelasting om hun wérkelijke eis ingewilligd te kunnen zien: een oplossing voor Arco om hun achterban te paaien. Het was al lang geweten dat CD&V dit probleem VOOR de volgende verkiezingen wou opgelost zien. Het gaat uiteindelijk om 800.000 gedupeerden, een groot aantal stemmen om te verliezen…888868187

Het is opmerkelijk dat de N-VA met deze regeling akkoord is gegaan. Voor alle duidelijkheid: het ACW (nu beweging.net) heeft ZELF voldoende middelen om de gedupeerde Arco-coöperanten te vergoeden. De belastingbetaler mag hier NIET voor opdraaien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: