Klimaatmaatregelen: veel geld voor weinig resultaat

De klimaatverandering is een ‘hot’ thema tegenwoordig. Kinderen en zelfs kleuters worden gemanipuleerd of soms zelfs gewoonweg gedwongen om deel te nemen aan klimaatbetogingen in plaats van naar de lessen te gaan (het inzetten van kleuters voor eender welke betoging of protest is in het algemeen laakbaar, en doet terugdenken aan DDR-toestanden).

Los van ideologie is het echter zo dat klimaatmaatregelen geld kosten. Véél geld.

Nederland heeft de noodzakelijke maatregelen – om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn – begroot. Ze komen uit op een kostprijs van 700 à 1.000 miljard euro! Hierbij is geen rekening gehouden met de eventuele kosten van een stijgende zeespiegel. De winst die deze immense investering zal opleveren voor de temperatuur op wereldniveau is 0,0007°C.

Zelfs indien we zouden meegaan in de hele hype, kan men er niet onderuit dat klimaatverandering een wereldwijd probleem is en enkele zonnepanelen op uw dak of een elektrische wagen voor de deur van uw energie-neutrale, geïsoleerde en geventileerde woning – verwarmd met een warmtepomp – niet de oplossingen zullen zijn. Nochtans zullen al deze zaken u handenvol geld kosten, maar zolang niet elke Amerikaan, Rus, Chinees, Indiër, Europeaan, Afrikaan, enz hetzelfde doen, brengt het geen zoden aan de dijk. Daarenboven zal: transport, de productie van energie, de productie van consumptiegoederen en voedsel totaal anders en CO2-neutraal moeten zijn.

Uiteraard zal men die 1000 miljard euro grotendeels bij de bevolking gaan zoeken, en dat terwijl meer en meer mensen moeite hebben om rond te komen, en de gele hesjesbeweging al maandenlang op straat komt voor meer koopkracht.

Daarom zegt de VSV: stop die klimaathysterie: want zelfs met dure en gigantische maatregelen zal de impact quasi nihil zijn.

Klimaatmarszevenfebruari

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: