Gratis uw stempelgeld?

Dopgeld of werkloosheidssteun komt van de overheid. Het is dus belastinggeld, en het zou maar normaal zijn dat de staat zelf het uitbetaalt. Maar in België hebben de drie monopoliebonden van de drie traditionele partijen een unieke situatie opgeëist: zij hebben op kosten van de belastingbetaler drie netwerken van kantoren naast elkaar uitgebouwd over het hele land, die jaarlijks aan elke burger van dit land (ook u dus) maar liefst 200 miljoen euro ‘administratiekosten’ kosten… Dat is 8 miljard oude belgische frank!

Via een hele reeks truuks zorgen de drie monopoliebonden ervoor dat de belastingbetaler ook nog hun gewone werking betaalt: zo moet de overheid bv. huur betalen voor lokalen van de vakbond waar het dopgeld uitbetaald wordt…

De VSV wil in dat spel niet meespelen en kiest ervoor, promotie te maken voor het alternatief naast de drie monopoliebonden: de neutrale Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen.

Wie zijn werkloosheidsgeld krijgt van ABVV, ACV en ACLVB moet daarvoor lidgeld betalen. Maar wist u dat u bij de Hulpkas exact hetzelfde bedrag aan werkloosheidsgeld kan krijgen, ZONDER lidgeld te moeten betalen?

De HVW staat tot uw dienst. De HVW is uw bevoorrechte partner!

De Hulpkas vormt de schakel tussen u en de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA), die aan het hoofd van het stelsel van de werkloosheidsverzekering staat, de fondsen ervan verdeelt en de beslissingen op vlak van werkloosheid neemt. De Hulpkas informeert haar gebruikers, stelt haar dossiers (aanvragen om werkloosheidsuitkeringen) samen, bezorgt die dossiers aan de RVA en betaalt de uitkeringen op basis van de machtigingen die door de RVA afgeleverd worden.

De HVW bestaat uit een hoofdbestuur en 34 regionale diensten, “uitbetalingsbureaus” genoemd.

In Vlaanderen zijn er 20 vestigingen in:

Brugge – Oostende – Roeselare – Kortrijk – Oudenaarde – Gent – Zottegem – Halle – Aalst – Sint-Niklaas – Antwerpen – Mechelen – Leuven – Brussel – Turnhout -Mol – Diest – Neerpelt – Hasselt – Tongeren

Hoofdbestuur: Brabantstraat 62, 1210 Brussel, Telefoon : 02.209.13.13, Fax : 02.209.13.97, E-mailadres : info@hvw.fgov.be

Website: https://www.hvw.fgov.be/nl

De VSV promoot de Hulpkas, omdat wij vinden dat de Hulpkas een volwaardig en goed alternatief is voor de drie monopoliebonden en omdat de federale overheid het bestaan van de Hulpkas te weinig promoot bij de bevolking. De Hulpkas is een overheidsinstelling, en de VSV heeft daarop geen enkele invloed.