Sector Bouw

bouwhelmDe Bouwsector is zonder twijfel één van de belangrijkste van ons Vlaamse land. Met tienduizenden werknemers en duizenden bedrijven zorgt de sector als geen ander voor welvaart en welzijn – en tegelijkertijd bouwt de sector letterlijk Vlaanderen op tot een land waar het goed is om te leven en te wonen.

De manier waarop de Vlaamse bouwvakkers door de monopoliebonden ABVV, ACV en ACLVB behandeld worden is schandelijk. Elke vier jaar wordt het stemrecht van de Vlaamse bouwvakkers bij de sociale verkiezingen door de drie monopoliebonden verkocht aan de patroons in ruil voor een vette cheque voor hun eigen kas. Geen wonder dus dat onze VSV de Bouwvakkers stevig wil informeren en bijstaan!

Voor ons moet aansluiting bij een vakbond een vrije keuze zijn – niet het gevolg van het feit dat men de indruk krijgt dat alleen via de vakbond bepaalde voordelen kunnen bekomen. Daarom leggen we graag uit hoe het ook mogelijk is in de bouw te werken ZONDER aan te sluiten bij één van de drie monopoliebonden:  http://wp.me/p4gEg0-8

%d bloggers liken dit: